середу, 3 травня 2023 р.

                                         

Зберегти соціальну активність  здобувачів освіти!

Навчання — насамперед соціальна активність. Перебування в училищі допомагає вчитися правильно будувати стосунки з однолітками й дорослими поза межами родини. А ще — практикувати різні види комунікації, формувати ставлення до процесу навчання, друзів і самих себе. Онлайн-навчання звужує можливість навчатися разом і поруч. Але є лайфхаки, які в цьому допоможуть.

Три кроки для вирішення:

*    Peer-групи
Для здобувачів освіти -однолітків це можливість об’єднуватись у групи за інтересами. Це можуть бути невеликі проєктні групи по 4–5 осіб. Підлітки вирішуватимуть різні завдання разом: конспектування, підготовка рефератів, проєктів, презентацій та відео. Це все потребує чималих зусиль, а в групі робота кипітиме цікавіше та буде виконана швидше.

*    Дайте учням голос
Під час онлайн-занять цінно проговорити й запитати здобувачів освіти: «Як ти?», «Що вдається?», «Над чим цікаво працювати?», «Є щось незрозуміле для тебе?», «Що викликає сумніви?» Для цього батькам та керівникам групи треба домовитися про конкретну годину, під час якої здобувачі освіти спілкуватимуться саме про процес навчання.
 За результатами таких розмов викладач зможе надати здобувачам освіти необхідну допомогу, без поспіху розібратися з поточними труднощами, а за потреби — залучити до діалогу батьків.

*    «Чат інформування»
   Під час дистанційного та змішаного форматів навчання надважлива якісна комунікація. Ми всі стомилися під час першої хвилі карантину, воєнних дій, від нескінченного потоку скріншотів, повідомлень різного ступеню важливості в різних чатах, які треба було збирати докупи, щоб не пропустити щось важливе. Рішення? Створити «чат інформування».
Цей чат веде виключно викладач або керівник групи. Він закритий для коментування. Його мета — донести важливі меседжі до аудиторії, щоб ті не згубилися серед великої кількості повідомлень. Там немає флуду — тільки корисна інформація. Якщо у вас досі немає такого чату, дуже раджу його створити!
  Окремий чат має бути для живого спілкування, реакцій, ідей, мемів, коментарів, запитань і обговорень.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар